![](http://www.swiatszlachetnejwolowiny.pl/wp-content/uploads/2016/09/1280px__0025_IMG_8389.jpg)
![](http://www.swiatszlachetnejwolowiny.pl/wp-content/uploads/2016/09/640px__0025_IMG_8389-380x380.jpg)
CIABATTA Z ROSTBEFEM I PAPRYKĄ
Sprawdź szczegóły naszego przepisu na ciabattę z rostbefem i papryką.
Składniki
- Rostbef wędzony luksusowy
- ciabatta
- 5-6 płatów papryki ze słoika
- garść świeżej pietruszki
- oliwa z oliwek
- chrzan tarty
- rukola
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Posiekać paprykę i pietruszkę, dolej oliwy. Całość wymieszać.
- Włożyć ciabattę na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
- Po wyjęciu ciabatty z piekarnika przekroić ją na pół i polać miąższ oliwą.
- Dolną część pieczywa posmarować chrzanem, ułożyć na niej rukolę.
- Plastry rostbefu położyć na rukoli.
- Na mięsie rozsmarować paprykę wymieszaną z pietruszką.
- Złożyć całość razem i podawać z ulubionym sosem.