CIABATTA Z ROSTBEFEM I PAPRYKĄ

Sprawdź szczegóły naszego przepisu na ciabattę z rostbefem i papryką.

Składniki

  • Rostbef wędzony luksusowy
  • ciabatta
  • 5-6 płatów papryki ze słoika
  • garść świeżej pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • chrzan tarty
  • rukola
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Posiekać paprykę i pietruszkę, dolej oliwy. Całość wymieszać.
  2. Włożyć ciabattę na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
  3. Po wyjęciu ciabatty z piekarnika przekroić ją na pół i polać miąższ oliwą.
  4. Dolną część pieczywa posmarować chrzanem, ułożyć na niej rukolę.
  5. Plastry rostbefu położyć na rukoli.
  6. Na mięsie rozsmarować paprykę wymieszaną z pietruszką.
  7. Złożyć całość razem i podawać z ulubionym sosem.
Zobacz wszystkie przepisy