Zrazy siekane błyskawiczne

Sprawdź szczegóły naszego przepisu na zrazy siekane błyskawiczne.

Składniki

  • 1/2 kg karkówki i 200 g łaty wołowej
  • 1 ząbek czosnku
  • po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i majeranku
  • 1 łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia
  • 3 cebule
  • 3 łyżki octu winnego,
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Mięso posiekać. Dodać przyprawy i dobrze wyrobić. Uformować 4 płaskie kotlety. Cebulę pokroić w plastry i skropić octem.
  2. Kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 3-4 minuty z każdej strony.
  3. Krążki cebuli razem z octem wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić.
  4. Zrazy przykryć cebulą i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.
Zobacz wszystkie przepisy