Zrazy siekane błyskawiczne
Sprawdź szczegóły naszego przepisu na zrazy siekane błyskawiczne.
Składniki
- 1/2 kg karkówki i 200 g łaty wołowej
- 1 ząbek czosnku
- po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i majeranku
- 1 łyżka mąki
- tłuszcz do smażenia
- 3 cebule
- 3 łyżki octu winnego,
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie
- Mięso posiekać. Dodać przyprawy i dobrze wyrobić. Uformować 4 płaskie kotlety. Cebulę pokroić w plastry i skropić octem.
- Kotlety obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 3-4 minuty z każdej strony.
- Krążki cebuli razem z octem wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić.
- Zrazy przykryć cebulą i podawać z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.