ZUPA GULASZOWA PODAWANA Z CHLEBEM WIEJSKIM

Sprawdź szczegóły naszego przepisu na zupę gulaszową podawaną z chlebem wiejskim.

Składniki

  • 400 g chudego mięsa wołowego
  • 2 cebule pokrojone w talarki
  • 1 ząbek czosnku zmiażdżony
  • 150 g ziemniaków
  • 100 g mrożonego groszku
  • 100 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 1,5 szklanki bulionu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka otartego majeranku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

  1. Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę, a marchewkę w plasterki. Pieczarki posiekać na ćwiartki, a mięso pokroić na kawałki.
  2. Rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Dodać ziemniaki oraz pozostałe warzywa oprócz groszku, wszystko razem poddusić.
  3. Zalać sokiem pomidorowym i bulionem. Dodać przyprawy i gotować ok. 30-40 min bez przykrycia na średnim ogniu.
  4. Zupę doprawić do smaku.

Podawać ze świeżym chlebem wiejskim.

Czy wiesz, że...

Zobacz wszystkie przepisy